Könyvsorozat

A MúzeumCafé könyvsorozat eddig megjelent kötetei:

  1. György Péter: Múzeum, a tanulóház – Múzeumelméleti esettanulmányok. 2013.
  2. Nagy Árpád: Classica Hungarica. A Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének első évszázada (1908-2008). 2014.
  3. Tóth Ferenc: Mű–Kincs–Tár. Művészeti közgyűjtemények Magyarországon, 1802–1906. 2017.

A könyvsorozat külseje a folyóirat tervét követte az eddig megjelent kötetek esetében: a keménytáblás karton egyszerűsége a múzeumi, illetve a közkönyvtárakban őrzött, nagy igénybevételnek kitett kutatási, oktatási célokra használt könyvek gyűjteménybe kerülésekor utólagosan kapott védőborítóját idézik fel. A könyvek belső puhafedeles borítóját díszítő illusztráció Dobesch Máté grafikus- és faszobrászművész tusrajza. A különleges kötészettel, direktszínnel és duplexnyomással készült könyv az EPC Nyomda budaörsi műhelyében készült, kötetenként 800 példányban.

A MúzeumCafé könyvek eddig megjelent, illetve közvetlenül megjelenés előtt álló kötetei a múzeumok világából vették témájukat. Akár tanulmánykötet (György Péter), vagy éppen gyűjteménytörténet (Nagy Árpád), intézménytörténet (Tóth Ferenc) formájában, de a magyar múzeumokhoz kapcsolódik tárgyuk.

Megvásárolhatók a Magyar Nemzeti Galéria könyvesboltjában, illetve megrendelhetők a MúzeumCafé szerkesztőségében az alábbi címen: elofizetes@muzeumcafe.hu